Voetbal academie

Missie

Het creëren van een extra voetbal ontwikkel moment voor gemotiveerde jeugdvoetballers van 8 tot 14 jaar in de regio Hardenberg. Dit om iedere gemotiveerde voetballer de kans te geven zich te ontwikkelen en te verbeteren en uiteindelijk zijn hoogst haalbare spelniveau te bereiken.

Geef je op middels deze link: https://heerkessports.nl/shop/

Visie

 • Ontwikkelen van de technische vaardigheden in een extra voetbalmoment onder begeleiding van gediplomeerde / kundige jeugdtrainers.
 • De trainingen zijn voor iedere gemotiveerde voetballer tussen 8 en 14 jaar uit of rondom  de gemeente Hardenberg en vinden plaats op sportpark de Boshoek.
 • Het moet een toegevoegde bijdrage zijn aan de club trainingen en waardevol worden ervaren door de deelnemers. De trainingen zijn doorlopend uitdagend en doen een beroep op creatieve oplossingen. De oefenvormen komen uit diverse curriculum. Zowel de KNVB methode als vormen / ideeën uit de Coerver en Meulensteen methode zullen worden geïntegreerd in het trainingsprogramma.
 • Uiteindelijke output is er op gericht om meer en betere voetballers in onze regio te ontwikkelen die ambitie hebben op een zo hoog mogelijk competitie niveau uit te komen.
 • De trainingen moeten betaalbaar blijven voor iedere voetballer.

Uitvoering

 1. De leiding van de voetbalschool is in handen van een gediplomeerde coach ( minimaal UEFA A en zo mogelijk met leidinggevende en didactische ervaring )  met de nodige ervaring binnen het voetbal.
 2. Een trainer heeft maximaal 12 kinderen in de groep.
 3. Trainingen worden gegeven door gediplomeerde jeugdtrainers en/of specialisten en komen zo mogelijk van meerdere clubs uit de gemeente Hardenberg. De trainers krijgen voor hun werkzaamheden een vergoeding en zijn zorgvuldig gescreend.
 4. De trainingen zijn voor alle gemotiveerde voetballers uit de gemeente Hardenberg die zich inschrijven en tijdens de trainingen zullen ze worden ingedeeld in niveau groepen, bepaalt door technische vaardigheden, om onder een zo groot mogelijke weerstand te oefenen.
 5. De trainingen vinden plaats op vrijdagavond en zullen dusdanig ingericht worden dat er geen hinder is op de wedstrijddag erna.
 6. Er wordt zorg gedragen voor prima faciliteiten op sportpark “de  Boshoek” om de doelstellingen te kunnen bereiken.